Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Celková cena (s DPH)

    121 999,- Kč

  • Bez DPH: 100 826,- Kč

    € 3 953.96,-

  • Sleva: 9%

    133 999,- Kč

  • Dostupnost

    Dostupnost na dotaz


Pro ty, kdo to myslí opravdu vážně. ...

Lodní spalovací motory FourStroke F30Mercury měl vždy náskok v kombinaci čistoty, tichosti a účinnosti své síly. Nyní je rozdíl od ostatních ještě větší - spojením inovativního vývoje s pokročilými, ale nanejvýše spolehlivými technologiemi, představuje Mercury motory, které dokáží pracovat čistě, zůstat potichu a dodávat solidní a důvěryhodný výkon a jízdní vlastnosti. To vše při maximálním šetření vašeho paliva a dalších nákladů.

Modely F25 EFI a F30 EFI jsou prvními lodní motory na trhu, které mají přímé vysokotlaké vstřikování EFI bez nutnosti použití startovací baterie, přičemž snadnost a lehkost startování byla vývojářům na prvním místě i u modelů s ručním startem. S tím je spojený klidný chod a zvýšená účinnost motorů.

Motor lze objednat v provedení jak ručního, tak dálkového ovládání - ať už s nebo bez power-trimu. Modely s elektrickým startem jsou dodávány s dálkovým ovládáním.

Krátké představení systému EFI, který je zcela soběstačný a nevyžaduje baterii:

Dokonalé dílenské zpracování všech detailů, které je u konkurentů na této úrovni obvyklé až u větších kubatur, doplňuje tří letá záruka na korozi. Vše zabaleno v elegantním černém designu Mercury...

Lodní spalovací motory Mercury | Závěsné čtyř-taktní motory Mariner

Pro objednání motoru Mariner nás neváhejte kontaktovat - Mariner je sesterskou značkou, jejíž motory jsou z mechanického pohledu identickými kopiemi (což se nedá říct Tohatsu motorech, které se sice minimálně, ale přece jen se mírně liší od originálu Mercury). Odlišnost je jen v barvě krytu a názvu. Cena zůstává stejná.

ZBOŽÍ Z ČESKÉ DISTRIBUCE

Závěsné 4-taktní lodní motory Mercury F30 EFI uchvátí svým hladkým chodem díky třem válcům v řadě. Právě tichý a hladký chod byl prioritou při navrhování tohoto motoru,Lodní spalovací motory Mercury FourStroke F30 který sdílí základní technologie a blok motoru se silnějším bratříčkem F30 EFI.

Byly to právě tyto motory, které jako první na trhu nabídly technologii vstřikování paliva bez nutnosti použití akumulátoru. Aby to bylo možné, museli inženýři Mercury vyvinout takový systém startování, který bude vyžadovat co nejmenší možnou námahu a zároveň bude spolehlivý. A je jedno, zda jde o první start nebo tisící.

CARB THREE-STAR ULTRA-LOW EMISSIONS RATING je emisní ohodnocení motoru Mercury F30 EFI. Tento vysoký standard dokazuje, že lidem od Mercury záleží na životním prostředí, které chtějí zachovat pro příští generace.

Moderní kryt má na své horní části ergonomicky tvarovaný otvor pro vyklápění motoru, když je zavěšený na zrcadle lodi a potřebujete jej rychle vyklopit při příjezdu k pobřeží. Pro celkové přenášení se hodí velké madlo na přední straně těsně pod hlavou motoru. Kromě dobře trefeného těžiště pomáhá i jeho zpracování k tomu, aby bylo přenášení a manipulace co nejpohodlnější.

Lodní motory Mercury F30 EFI se pyšní krytem motoru, který má zcela funkční design - jeho součástí je pasivní tlumič, čímž se zlepšila zvuková izolace.

Jedinečným a patentovaným řešením je "automat" Mercury - mluvíme o řazení, které je spojené s rukojetí akcelerátoru u modelů M a ML. Výchozí, neutrální poloha umožňuje madlem otočit na jednu nebo druhou stranu, čímž zařadíte buď rychlost vpřed (F) nebo vzad (R). Absence oddělené páčky řazení přispívá k bezproblematickému převážení a skladování, protože už není co ulomit při nešetrném zacházení. Řazení je tedy "bezpáčkové" přímo přes páku řízení - stačí otočit rukojetí plynu a máte zařazeno!

Kormidelní páku lze pro převážení "zalomit" do polohy podél motoru, aby co nejméně překážela při přepravě. Zároveň celá konstrukce závěsu a ovládání již počítá s variantou pro dálkové řízení.

Bezpečnostní prvky jako je výtrhová pojistka, zabezpečení proti startování se zařazenou rychlostí nebo pojistka vyklopení motoru při zařazeném zpětném chodu jsou u lodních motorů Mercury F30 EFI samozřejmostí.

Lodní motory Mercury | Závěsné spalovací motory Mariner

 

Detail

  • Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Lodní motor Mercury F30 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
Kontaktní údaje

Adresa

Zpráva

Zajímám se o

Technická specifikace motorů Mercury F30 MH / MLH / EL / ELPT

Modely lodního motoru Mercury FourStroke 30 EFI
Výkon 30 hp (22.07 kW)
Suchá hmotnost od 78 kg
Maximální otáčky motoru / min (RPM)

5250-6250

Obsah 526 ccm
Uspořádání válců In-line / v řadě
Počet válců 3
Startování

MH / MLH - manuální

EL / ELPT - elektrické + manuální

Výkon alternátoru 186 W
Trimovací polohy

5 + poloha pro mělkou vodu

MH / MLH / EL - plynová vzpěra pro usnadnění vyklápění motoru

ELPT - elektrické vyklápění motoru

Rozvodová soustava

2-ventily na válec, SOHC

Řazení Vpřed (F) - Neutral (N) - Vzad (R)
Převodový poměr

1.92:1

Ovládání

MH / MLH - kormidelní pákou

EL / ELPT - dálkové řízení

Doporučená výška zrcadla

MH - 381 mm (S)

MLH / EL / ELPT - 508 mm (L)

Externí palivová nádrž 25 L
Typ palivové nádrže Standard
Typ paliva Benzin
Požadavky na palivo

Bezolovnatý 90 RON min.

Technologie 4-taktní, vstřikování paliva EFI

Lodní motory Mercury F30 EFI se standardně dodávají s 3-listou hliníkovou vrtulí, výtrhovou pojistkou, základní sadou nářadí, náhradní svíčkou a náhradním startovacím lankem.

Modely s elektrickým startem jsou vybavené dálkovým ovládáním.

Ruční vyklápění u modelů M, ML a EL je usnadněno plynovou vzpěrou, která je standardní součástí závěsu motoru.

Vrtule pro motory F30 EFI se vybírá individuálně podle lodi, kterou bude konkrétní motor pohánět. Rádi vam poradíme s výběrem!

Lodní motory | Závěsné 4-takty Mercury

Výbava jednotlivých modelů lodních motorů Mercury F30 EFI:

MH ... ovládání kormidelní pákou, ruční startování, ruční vyklápění, krátká noha

MLH ... ovládání kormidelní pákou, ruční startování, ruční vyklápění, dlouhá noha

EL ... dálkové ovládání, elektrický startér + manuální start, ruční vyklápění, dlouhá noha

ELPT ... dálkové ovládání, elektrický startér + manuální start, elektrický power trim, dlouhá noha

Lodní motory | Závěsné 4-takty Mercury

Pro dodržení záručních podmínek Mercury musí být motor před předáním nastartován a zkontrolován autorizovaným prodejcem-servisem. 

Z výše uvedených důvodů doporučujeme osobní odběr motoru: pokud budete trvat na jeho odeslání přepravní službou, musí být motorový olej před odesláním vypuštěn. V případě, že budete trvat na zaslání motoru bez provedení před-prodejní prohlídky (Predelivery Inspection), motor nebude kryt řádnou zárukou Mercury.

Další příslušenství jako je přepravní vak, oleje, náhradní vrtule, startovací baterie apod. je k dostání na prodejně.

Pošlete emailem