Čtyř taktní lodní motor Mercury F60 ELPT EFI
  • Celková cena (s DPH)

    211 999,- Kč

  • Bez DPH: 175 206,- Kč

    € 6 870.82,-

  • Dostupnost

    ihned k dispozici


Znáte snad něco lepšího? Standardní a Command Thrust (ex-BigFoot) lodní motor s nekonečným…

Čtyř taktní, čtyř válcový lodní spalovací motor Mercury FourStroke 60 EFINové hranice nízké spotřeby a zábavy

Koupí lodního motoru Mercury střední třídy si kupujete víc než jen závěsný 4-takt, protože modely F60, F50 a F40 mají ve výbavě odzkoušené elektronické vstřikování paliva, které nabízí nízkou spotřebu díky velké účinnosti a hladký, tichý chod. Všechny tyto motory jsou navíc kompatibilní se systémem SmartCraft pro lepší kontrolu nad motorem, jež začíná u dálkového startování klíčkem a u rychlého a spolehlivého zapalování.

Mercury měl vždy náskok v kombinaci čistoty, tichosti a účinnosti své síly. Nyní je rozdíl od ostatních ještě větší - spojením inovativního vývoje s pokročilými, ale nanejvýše spolehlivými technologiemi, představuje Mercury motory, které dokáží pracovat čistě, zůstat potichu a dodávat solidní a důvěryhodný výkon a jízdní vlastnosti. To vše při maximálním šetření vašeho paliva a dalších nákladů. Nyní v novém designu Verado, který pomáhá aerodynamice a přichází s novým systémem úchytu krytu motoru. Byla upravena rozlišovací schopnost plynu pro hladší kontrolu a řízení v nižších otáčkách a menších rychlostech. Také díky tomuto vylepšení dosahují čtyřtakty Mercury až o 40% lepší spotřeby paliva než dvoutaktní motory se vstřikováním paliva stejného výkonu.

Motory Mercury F60 EFI se skvěle hodí na lehké čluny RIB's, ale poradí si i s mnohem těžšími kalibry, protože má pořádnou sílu a umí se hodně vytočit. Hmotnost 112 kg jej předurčuje pro lehká plavidla, která by se s těžšími motory trápila. Výběrem vhodné vrtule pro konkrétní loď, což je standardní součást přípravy motoru při prodeji, vytvoříte set, který bude zcela jedinečný a přesně padnoucí právě pro vás.

Pokročilý monitoring "Engine Guardian System" zpracovávající data z více než 40 senzorů současně upozorní majitele na možný problém a pomáhá ochránit motor před poškozením - ale nikdy jej nevypne úplně, abyste mohli dojet zpět do přístavu. Životnost prodlužuje také množství nerezových komponent v motoru.

On-line katalog motorů Mercury FourStroke [ 40 - 115 ] - odkaz.

Mercury F60 EFI nabízí model s převodovou skříní BigFoot, která má silnější převodový poměr a její hlavní cílovou skupinou jsou profesionálové, kteří užívají motor denně v náročných podmínkách, a těžké lodě, kterým neuškodí, když umí motor pořádně zrychlit. Převodová skříň BigFoot odpovídá velikosti standardní převodovky u modelu F115, takže je schopná nést vrtule s větším průměrem a dodat tak ještě více tahu.

Srovnání velikosti převodové skříně BigFoot na lodním motoru Mercury F60 ELPT EFI se standardním rozměrem převodovky. Průměry propeleru, použitém na převodovkách BigFoot, jsou obvykle také větší.

Jelikož je převodovka BigFoot o něco málo delší než standardní provedení převodové skříně na lodním motoru Mercury F60 ELPT EFI, níže posazená vrtule má lepší záběr a je méně ovlivněna turbulencemi, navíc pracuje účinněji v čisté vodě. Vlastnosti převodové skříně BigFoot zlepšují výkon a ovladatelnost, když je použitá na těžkých lodích - hlavně v nízkých rychlostech. Právě snížením převodového poměru na 2.33:1 se zlepšil tah a zmíněná ovladatelnost, které vyžadují těžké náklady.

Prodloužením převodovky však získáváte bonus: jakmile potřebujete být rychle ve skluzu, nejen že jej dosáhnete rychleji a na maximální rychlosti téměř nic neztratíte, ale obvykle loď s níže posazenou převodovkou zaujme skluzovou polohu o něco výše vůči hladině. To pomáhá snížit spotřebu paliva, protože loď je v menším kontaktu s vodou. O to méně stříkanců a vodní tříště se dostane až na palubu a vy si budete moci jízdu náležitě vychutnat.

Lodní spalovací motory Mercury | Závěsné čtyř-taktní motory Mariner

Pro objednání motoru Mariner nás neváhejte kontaktovat - Mariner je sesterskou značkou, jejíž motory jsou z mechanického pohledu identickými kopiemi. Odlišnost je jen v barvě krytu a názvu. Cena zůstává stejná.

ZBOŽÍ Z ČESKÉ DISTRIBUCE

Lodní motor Mercury F60 ELPT EFI v provedení BigFoot - tedy s převodovkou pro náročné podmínkySpolehlivost

  • Lodní motory Mercury FourStroke o výkonu od 40 do 60 koní mají elektronické vstřikování paliva EFI, což zaručuje startování na jedno "brnknutí", ale také zvyšuje výkon, zlepšuje spotřebu a v neposlední řadě je spektakulárně spolehlivý.
  • Zvýšená odolnost vůči korozi je stvrzena 3-letou zárukou a je umožněna množstvím nerezu, anod, speciálně vyvinutých polymerů použitých na motoru. Od koroze chrání také unikátní lakování, které se nanáší v jednotlivých krocích ve zvláštních vrstvách.
  • Díky externímu konektoru propláchnete Mercury F60 EFI velmi rychle - odsolení nebylo nikdy tak jednoduché.
  • Nerezové díly převodovky a řazení až po hřídel vrtule, svody vodní pumpy a šroubky hlavy motoru dávají základ pro dlouhou životnost.

Výkon

  • Velký obsah a hodně válců - Mercury tradičně poráží konkurenční motory při akceleraci 0-50 km/h. Protože rychlejší je lepší.
  • Díky většímu zdvihu válců nabízí agregáty mnohem více kroutícího momentu a lepší akceleraci.
  • Spotřeba je u F60 EFI o 40% nižší než u srovnatelných 2-taktních lodních motorů s karburátorovou technologií a asi o 20% nižší než u dvoutaktů s přímým vstřikem paliva. Mené paliva znamená více zábavy!

Kvalita chodu

  • Lodní motory Mercury F60 EFI nabízí neměnnou reakci na pokyn akceleratoru v nejrůznějších klimatických podmínkách.
  • Nový PRECISION ENGINEERED SHIFT systém zase zajišťuje, že každé přeřazení bude zcela plynulé a perfektní.
  • Spalování probíhá za nízké hlučnosti, čemuž dopomáhá i kryt motoru s pasivním tlumičem. Výsledkem je extrémně hladký a tichý provoz.

Technologie

  • Řídíte-li tento motor pomocí SmartCraft ukazatelů, pak to znamená, že využíváte funkce TROLL CONTROL, která umožňuje nastavit chod motoru na nízké otáčky a pohodlně jet ve výtlaku.
  • SmartCraft dovoluje díky ECO-Screen funkci hlídat bedlivě spotřebu motoru a radí, jak nastavit motor na optimální účinnost. Díky změně barevného pozadí poznáte na první pohled, zda právě jedete v nejlepším možném nastavení. Tato funkce pomáhá snížit spotřebu o 10-20%.
  • SmartCraft technologie společně s monitorovacím systémem "Engine Guardian System" hlídají funkce motoru a nejen varují majitele v případě možných problémů, ale umí ochránit motor před sebe-poškozením tím, že dočasně sníží jeho výkon.

 

5 let záruka

  • Volitelná pěti-letá záruka vám dovolí spát klidněji, pokud ta standardní nestačí.

Detail

  • Čtyř taktní lodní motor Mercury F60 ELPT EFI
  • Standardní verze závěsného motoru Mercury F60 ELPT EFI
  • Čtyři válce a litrový obsah dávají dobré předpoklady pro dobré výkony, přitom motor váží jen 112 kg.
  • I přesto, že jde o čtyř-takt, i přesto, že má čtyři válce, vysokotlaké vstřikování EFI a litrový obsah, váží pouhých 112 kg.
  • Libí se vám? Můžete si jej ještě zkrášlit tím, že vyberete nejvhodnější vrtuli pro kombinaci s vaší lodí.
  • Mariner F60 ELPT EFI je s motorem Mercury identický až na barvu krytu a značku. To v případě, že se vám černá barva nehodí do krámu...
  • Řada lodních motorů Mercury FourStrokes od 40 do 60 koní sdílejí společný mechanický a technologický základ. Hlavní rozdíl je ve výkonu. A jen u F60 je dostupná verze BigFoot.
  • Lodní motor Mercury F60 ELPT EFI | Závěsný 4-takt
  • Lodní motor Mercury F60 ELPT BigFoot EFI je určený především pro těžké lodě nebo pro pravidelné převážení těžkých nákladů.
  • BigFoot znamená větší rozměr nejen převodové skříně a jiný převodový poměr, ale také lepší ovladatelnost při nízkých rychlostech a více tahu, k čemuž také dopomáhají až o 20% větší vrtule.
  • Na první pohled je vidět masivní převodovka BigFoot na lodním motoru Mercury FourStroke 60 EFI.
  • Jak BigFoot, tak standardní model lodního motoru Mercury F60 ELPT EFI mají v základní výbavě kromě otáčkoměru i rychloměr.
  • Lodní motor Mercury F60 ELPT BigFoot EFI je ideální volbou pro těžké lodě a velké náklady. Stejně tak se mnohem lépe hodí pro náročné podmínky a ještě náročnější uživatele.
  • Všechny lodní motory ve výkonu od 40 do 250 koní lze přestavět na ovládání kormidelní pákou Big Tiller.
  • Lodní motor Mariner F60 ELPT EFI je vhodný pro lehké čluny a všechny typy úkolů, které si jen dokážete vymyslet.
  • Lodní motor Mariner F60 ELPT BigFoot EFI | Závěsný 4-takt pro universální použití.
Kontaktní údaje

Adresa

Zpráva

Zajímám se o

Technická specifikace motorů Mercury F60 ELPT a F60 BigFoot

Modely lodního motoru Mercury FourStroke 60 EFI
Výkon 60 hp (44.13kW)
Suchá hmotnost

EFI: 112 kg

BigFoot: 118 kg

Maximální otáčky motoru / min (RPM)

5500-6000

Obsah 995 ccm
Uspořádání válců In-line / v řadě
Počet válců 4
Startování

elektrické

Výkon alternátoru 226 W
Trimovací polohy

elektrické vyklápění motoru

Rozvodová soustava

2-ventily na válec, SOHC

Řazení Vpřed (F) - Neutral (N) - Vzad (R)
Převodový poměr

EFI: 1.83:1

BigFoot: 2.33:1

Ovládání

dálkové řízení - pákou volitelně (Big tiller)

Doporučená výška zrcadla

508 mm (L)

Externí palivová nádrž 25 L
Typ palivové nádrže Standard
Typ paliva Benzin
Požadavky na palivo

Bezolovnatý 90 RON min.

Technologie 4-taktní, vstřikování paliva EFI

Lodní motory Mercury F60 EFI se standardně dodávají s 3-listou hliníkovou vrtulí, výtrhovou pojistkou, základní sadou nářadí, náhradní svíčkou a náhradním startovacím lankem.

Jsou vybavené dálkovým ovládáním (pákou řazení a plynu), otáčkoměrem, rychloměrem a potřebnou elektroinstalací.

Model F60 ELPT BigFoot EFI se odlišuje velikostí převodovky, vrtule a převodovým poměrem.

Vrtule pro motory F60 EFI se vybírá individuálně podle lodi, kterou bude konkrétní motor pohánět. Rádi vám poradíme s výběrem!

Lodní motory Mercury | Závěsné 4-takty MarinerVýbava lodních motorů Mercury F60 ELPT EFI

> dálkové ovládání
> elektrický startér
> elektrický power trim
> dlouhá noha

Lodní motory Mercury | Závěsné 4-takty Mariner


Pro dodržení záručních podmínek Mercury musí být motor před předáním nastartován a zkontrolován autorizovaným prodejcem-servisem. 

Z výše uvedených důvodů doporučujeme osobní odběr motoru: pokud budete trvat na jeho odeslání přepravní službou, musí být motorový olej před odesláním vypuštěn. V případě, že budete trvat na zaslání motoru bez provedení před-prodejní prohlídky (Predelivery Inspection), motor nebude kryt řádnou zárukou Mercury.

Další příslušenství, jako jsou oleje, náhradní vrtule, startovací baterie apod., je k dostání na prodejně.

Pošlete emailem