Lodní motor Mercury Verado F175
  • Celková cena (s DPH)

    498 999,- Kč

  • Bez DPH: 412 396,- Kč

    € 16 172.39,-

  • Dostupnost

    Dostupnost na dotaz


Hrátky s výkonem ...

Závěsný lodní motor Mercury Verado F175 | 4-takt s přeplňovánímMusíte to zažít, abyste uvěřili

Když se Mercury rozhodlo vyvinout perfektní závěsný motor, prozkoumali všechno: každé číslo, každý scénář, každý detail. A výsledek? Verado®, nejspolehlivější a nejpokročilejší pohonné jednotky na světě. Čtyř válce Verado - i když menší, jsou stále dostatečně výkonné, aby byli členy této rodiny - dopřejí neskutečné zážitky z jízdy, podpoří vás skvělou spolehlivostí a naservírují takovou porci síly a akcelerace, že vám spadne čelist! Zároveň ale také zaručují nejtišší a nejhladší jízdu, kterou kdy byl jakýkoli závěsný motor schopný.

Jde o jediné lodní motory na světě, které jsou produkčně vyráběné s přeplňováním.

Snad ještě více než šestiválce, nabízí čtyřválcové motory Verado zuřivou sílu s masivní energií a přináší vám dříve nepředstavitelný zářitek z jízdy. Verado v okamžiku reaguje na jakýkoli Váš podnět, při akceleraci Vás zarazí hluboko do sedačky nepřekonatelný kroutící moment a v kombinaci se spolehlivostí, která je příkladem všem konkurentům, vás motory Verado vezmou na stejně úžasnou jízdu jako šestiválce. Kombinací přeplňování a 4-taktního motoru nastavilo Mercury Verado nový standard pro všechny závěsné motory. Stejně jako jejich šestiválcoví bratři mají přeplňování s mezichladičem stlačeného vzduchu pro raketový rozjezd, ovládání SmartCraft DTS, příkladnou tichost, kultivovanost a hladkost chodu. Všechny motory Verado mají od výrobce tříletou záruku na motor a tříletou záruku na ochranu proti korozi.

Trochu menší, ale stále ohromující, stále nejlepší.

Závěsné lodní motory Mercury Verado s přeplňovánímTo, čím se Verado liší od jakéhokoliv jiného závěsného motoru na světě, je přeplňování kompresorem. Tento konstrukční prvek je to, co dává motorům Verado náskok před jinými lodními motory a zajišťuje rychlou akceleraci z místa, protože i když méte velkou loď, neznamená to, že musíte plýtvat palivem a dostávat se pomalu do skluzu. Přeplňování kompresorem - anglicky Supercharger - znamená, že motor si bere okolní vzduch, nasává jej do kompresoru, kde je stlačován. Velké množství vzduchu, které Mercury Supercharger pojme, je pak využito k tomu, aby motor vyprodukoval hodně - opravdu hodně síly a točivého momentu, což vám zaručuje skvělou akceleraci a velkou sílu v tahu.

Díky kompresoru se motory Verado stávají jedinými závěsnými motory na světě, které si poradí se změnou atmosférického tlaku, extrémní vlhkostí nebo i v různých nadmořských výškách, pokud jej vezmete na nějaké výše položené jezero. Američané to nazývají "self-compensating", což znamená, že kompresor pomáhá kompenzovat či vyrovnávat množství vzduchu, které se účastní spalování. Takže jen Verado zaručuje konzistentní výkonnost každý den, ať je horko nebo zima.

Jak vypadá Supercharger v motoru Mercury Verado? Můžete se podívat na následující krátké video:

SPOLEHLIVOST

Tvrdé jádro

Unikátní design bloku motoru Verado a jeho hlavy zajišťuje ultimátní odolnost tím, že udrží celý motor v konstatním spojení. Extra dlouhé šrouby, které prochází naskrz motorem, jsou dodatečně jištěné gumovými, tlumícími elementy, aby se minimalizoval efekt vibrací mtooru.

Bezúdržbové rozvody ventilů

Na rozdíl od mnoha konkurentů na trhu čtyř-taktních lodních motorů, zůstávají rozvody ventilů Verado bezúdržbové po celou dobu jejich životnosti. To je dáno jedinečným a robustním designem vaček a již zmíněného způsobu jištění celého motoru extra dlouhými šrouby se stabilizačními elementy.

V následujícím videu se můžete na právě zmíněné výhody lodních motorů Verado podívat zblízka:

Převodovky s dlouhou životností

Převodové skříně a převodovky Verado byly navrženy tak, aby vydržely denní zatížení vysokým točivým momentem a vysokou rychlostí. Aby to vydržely, musí být speciálně chráněné. Proto na převodových skříních Verado najdete dvojitá náborová okna pro chlazení vodou (Dual Water Inlets) včetně patentovaného systému náboru vody na přední části převodové skříně, čímž je zaručen konstantní přísun vody do chladící soustavy. Máte jistotu, že i když jste zrovna chytili vzduchovou kapsu nebo projeli vodní vegetací, chlazení motoru je zajištěno po celou dobu. To žádný jiný konkurent říci nemůže.

Lepší ochrana proti korozi

Mořská sůl je noční můrou většiny lodních motorů. To je důvod, proč Mercury používá více nerezových součástí než nejbližší konkurenti. Stejně je tomu i s hliníkovími slitinami, které najdete na motorech Mercury: exkluzivní hliníková slitina XK 360 má jen minimum příměsi mědi, což zaručuje nejlepší ochranu proti korozi způsobené slanou vodou. Kompresor na motorech Verado je také krytý námořní hliníkovou slitinou. A ještě k tomu, aby byla ochrana proti korozi úplná, jsou motory Verado vybavené ochrannými anodami pro mimořídnou ochranu na všech úrovních.

O převodových skříních a slitinách na lodních motorech Mercury Verado se dozvíte více v následujícím videu:

VÝKON

Úžaský točivý moment

Přeplňování motorů Verado dodává točivý moment, který potřebují velké lodě, aby se dostaly do skluzu okamžitě. Kromě toho vás uchvátí akcelerace ve středních otáčkách a trvalý tah při nižších rychlostech.

Lepší spalování

Jedinečný chladič stlačeného vzduchu ve spolupráci s kompresorem dodávají skvělou akceleraci z místa tím, že chladí stlačený vzduch před tím, než vstoupí do spalovací komory válce. Navíc design sacího potrubí také zvyšuje točivý moment tím, že zvládá dodávat větší množství vzduchu. Výsledkem toho všeho je, že spalování je více komplexní, intenzivnější, efektivnější a produkuje více výkonu.

ÚČINNOST PALIVA

Úspornost, ne kompromisy

Vylepšená rozvodová soustava vám dává vyšší účinnost a výkon, aniž byste obětovali spolehlivost. Její robustní design zahrnuje kované písty, precizně zpracované olejové přepážky, excentrická drážkovaná ložiska klikové hřídele, unikátní sací vačkový profil a vylepšenou kalibraci PCM řídící jednotky.

Více vzduchu, více výkonu

Sací vačky produkují více výkonu při maximálních otáčkách, protože výrazně zlepšují proudění vzduchu, čímž dovolují motoru produkovat více výkonu a zároveň se méně namáhat.

ZKUŠENOST

Ultimátní kontrola

SmartCraft® Digital Throttle & Shift (DTS) System - ovládací systém třídy SmartCraft s digitálním řazením a ovládáním plynu, no - vlastně celého motoru - dává pocit ovládání, které znáte z moderních automobilů. To znamená vždy stejnou reakci na plyn a hladké řazení, protože Verado již nepoužívá tradiční mechanické, kabelové soustavy řízení. 50 000 testovacích hodin a více než 10 let praxe dělá ze systému DTS jeden z nejvíce důsledně odzkoušených systémů řízení na vodě.

Příjemné, přesné řízení

Mercury Power Steering systém řízení, který je volitelný u čtyř-válcových modelů Verado, může doslova odstranit nepříjemný tah na volantu, který znáte z řízení konkurenčních motorů. Zároveň zajišťuje pocit přesného řízení, který je charakteristický pro Verado.

Více o systému řízení Mercury Power Steering se dozvíte v následujícím videu:

Neuvěřitelně tichý

Více komorový tlumič sání Verado nejen snižuje hluk až o 14 decibelů, ale také ladí zvuk motoru na mnohem příjemnější tón. Podšívka horní části krytu motoru je ze speciální akustické pěny, dolní část absorbuje vysokofrekvenční zvuk motoru a převodovky, aby motory verado dosáhly nejlepšího zvuku ve své třídě.

Detail

  • Lodní motor Mercury Verado F175
  • Závěsný 4-takt s přeplňováním a chladičem stlačeného vzduchu - to je Mercury Verado F175
  • Čtyř-válcové závěsné motory Mercury Verado jsou k dostání ve třech výkonnostních verzích
  • Žádné kompromisy - vyždímejte z vašich peněz na palivo více, aniž byste obětovali výkon.
  • Motory Mercury Verado jsou připravené pro SmartCraft ovládání pomocí systému řízení DTS
  • Čtyř-taktní lodní motor Mercury Verado F175
  • Základním stavebním prvkem motoru Mercury Verado F175 je čtyř-válcový blok o obsahu válců 1.7L
  • Lodní motor Mercury Verado F175
  • Užijte si neopakovatelný zážitek z jízdy ve stylu Mercury Verado
Kontaktní údaje

Adresa

Zpráva

Zajímám se o

Technická specifikace Mercury 1.7 L Verado F175, modely L, XL a CXL

Výkon 175 hp / 128,71 kW
Maximální otáčky motoru 5800-6400 ot/min
Konfigurace válců InLine 4 / čtyři válce v řadě
Obsah válců 1732 ccm
Vrtání a zdvih 82 x 82 mm
Systém sání vzduchu Přeplňování kompresorem s chladičem stlačeného vzduchu, regulace plnícího tlaku
Příprava palivové směsi Sekvenční více-bodové elektronické vstřikování paliva (EFI)
Zapalování SmartCraft PCM Digital Inductive
Alternátor 70 A / 881 W
Chladící soustava Chlazení vodou, s termostatem
Startování Elektrické Smart Start
Převodový poměr 2.08:1
Řazení rychlostí SmartCraft DTS F-N-R
Řízení Big Tiller - ovládání kormidelní pákou (volitelně)
Remote - dálkové (standard)
Vyklápění motoru SmartCraft programovatelný Power trim & tilt + 20° pro polohu do mělké vody
Opačná rotace vrtule Standard u modelu CXL
Doporučený motorový olej Mercury Verado Oil
Doporučené palivo Bezolovnatý 90 RON min.
Monitorovací systém motoru SmartCraft Engine Guardian
Kompatibilní se SmartCraft technologií Ano
Délka nohy

L - 508 mm / dlouhá

XL, CXL - 635 mm / extra dlouhá

Suchá hmotnost od 231 kg

Lodní motory Mercury Verado F175 - verze L, XL a CXL - se standardně dodávají s 3-listou hliníkovou vrtulí a výtrhovou pojistkou. Dále jsou vybavené dálkovým ovládáním (pákou řazení a plynu), monitorem SC1000 (otáčky, rychlost) a datovými kabely.

K modelu XL lze objednat druhý motor s opačnou rotací vrtule (CXL).

Vrtule pro motory Verado se vybírá individuálně podle lodi, kterou bude konkrétní motor pohánět. Pro dosažení ultimátního výkonu je možné dodatečně objednat speciální převodovou skříň, která ve spojení s motorem verado vytvoří jedinečný set s vaší lodí. Rádi vám poradíme s výběrem!

Lodní motory Mercury | Závěsné čtyř taktní motory Mariner

Výbava lodních motorů Mercury Verado F175

> dálkové ovládání

> elektrický startér

> elektrický power trim

> L - dlouhá noha / XL - extra dlouhá noha / CXL - extra dlouhá s opačnou rotací

Lodní motory Mercury | Závěsné čtyř taktní motory Mariner

Pro dodržení záručních podmínek Mercury musí být motor před předáním nastartován a zkontrolován autorizovaným prodejcem-servisem. Zákazník tedy musí k motoru zakoupit motorový olej Quicksilver dle normy vyžadované záručními podmínkami Mercury - motorový olej není v ceně motoru.

Z výše uvedených důvodů doporučujeme osobní odběr motoru: pokud budete trvat na jeho odeslání přepravní službou, musí být motorový olej před odesláním vypuštěn. V případě, že budete trvat na zaslání motoru bez provedení před-prodejní prohlídky (Predelivery Inspection), motor nebude kryt řádnou zárukou Mercury.

Další příslušenství, jako jsou oleje, náhradní vrtule, startovací baterie apod., je k dostání na prodejně.

Pošlete emailem